Elga Charg’d – elektrisch laden

Elga Charg’d biedt innovatieve oplossingen voor elektrisch laden voor thuis en onderweg. Eenvoudig beheer zonder administratieve rompslomp. Gemakkelijk voor zowel werkgever als werknemer.

Infrastructuur voor elektrisch laden verplicht vanaf 2025

Elga - elektrisch laden - elektrische wagen

Sinds 11 maart 2021 is het verplicht om infrastructuur voor elektrisch laden te installeren bij nieuwe of ingrijpend gerenoveerde gebouwen. Voor woongebouwen met twee of meer parkeerplaatsen en niet-woongebouwen met meer dan tien parkeerplaatsen is laadinfrastructuur vereist.

Vanaf 2025 geldt dit ook voor bestaande niet-woongebouwen met meer dan 20 parkeerplaatsen. Technische vereisten voor laadpunten omvatten een bepaald vermogen en specifieke connectoren. Deze verplichtingen zijn onderdeel van de transitie naar zero-emissie-transport, conform de Europese richtlijn over energieprestaties van gebouwen. De handhaving wordt uitgevoerd door het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap, met mogelijke boetes voor niet-naleving.

Vanaf 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn. Als ondernemer is het essentieel om mee te gaan in de transitie naar een groener wagenpark. Begin nu met de overstap en vermijd extra administratie en kosten. Wij ondersteunen je in een vlotte transitie.

Elga - elektrisch laden - laadpas

+ 27.000 publieke laadpalen in België

Onderweg elektrisch laden

Geen zorgen meer over een lege accu. Met onze laadpas kan je overal elektrisch laden en krijg je toegang tot meer dan 27.000 publieke laadpalen in België. Het is snel, eenvoudig en vereist geen ingewikkelde administratie. Gebruik onze gebruiksvriendelijke app om snel het dichtstbijzijnde laadstation in jouw omgeving te vinden. Super handig!

+ elektrisch laden  en rijden voor bedrijven

Totale ondersteuning bij overgang en gebruik

Overweeg je voor jouw onderneming de overstap naar elektrische voertuigen?

Elga Charg’d zorgt voor volledige begeleiding tijdens de omschakeling en ook daarna. We werken een oplossing uit op maat van jouw bedrijf om het even welke omvang of activiteit.

Bovendien kan je eenvoudig je elektrisch laden privé of professioneel afzonderlijk houden en bekijken op jouw Charg’d dashboard.

Het kan ook een aanvullende dienst zijn naar jouw klanten toe. Ze kunnen bij jou elektrisch laden tijdens het winkelen. Extra comfort voor hen, extra verdienste voor jou.

Elga - elektrisch laden

Elektrische laden, jouw weg naar elektrisch rijden

Bij Elga Charg’d ondersteunen we bedrijven met essentiële informatie en praktische hulp. We staan klaar om je door de overstap naar elektrisch rijden te loodsen. Neem contact op voor de meest efficiënte en voordelige oplossingen voor elektrisch laden.

Vraag nu je vrijblijvende offerte

Veel gestelde vragen

u

Hoe gebruiksvriendelijk zijn de diensten van Elga Charg'd voor elektrisch laden?

De diensten van Elga Charg’d zijn gemakkelijk in gebruik, met 24/7 support, een gebruiksvriendelijke app en betalingsmogelijkheden via een herlaadkaart of abonnement​

u

Kan ik met Elga Charg'd ook iets verdienen aan het elektrisch laden?

Ja, Elga Charg’d biedt een verdienmodel aan waarbij je geen eigen platform nodig hebt. Het is een white-label oplossing en ondersteuning​.

u

Welke stations voor elektrisch laden biedt Elga Charg'd aan?

Omdat wij volledig op maat werken, stellen we hier geen specifieke laadsystemen voor. We doen dit pas na een verkennende afspraak.

u

Hoe verloopt de administratie bij Elga Charg'd?

Elga Charg’d vereenvoudigt de administratie met een split-billing-systeem voor werk en privé, een overzichtelijk dashboard en biedt maatwerk aan

u

Wat is slim elektrisch laden bij Elga Charg'd?

Het omvat een app die niet alleen laadpunten toont maar ook een overzicht biedt met één laadpas voor thuis, werk en onderweg.

u

Wat zijn de kosten van installatie en gebruik?

Omdat wij volledig op maat werken, hangt dit af van het resultaat van het verkennend gesprek. 

Let’s talk energy Today

Maak de stap naar elektrisch rijden nu al!