Hoe komt het dat de energieprijzen momenteel zo hoog zijn?

Vaste elektriciteitscontracten stegen dit jaar gemiddeld met 35%, de variabele contracten maar liefst met 64%! Voor gas is dat respectievelijk 70% en x3! Heel wat verschillende factoren hebben deze drastische stijging veroorzaakt. De heropleving van de economie na verstrengde coronamaatregelen is er alvast een van. Daarbij zijn de CO2 heffingen ook gestegen. Verder liggen de steenkool- en petroleumprijzen erg hoog. De vraag hiernaar was in april en mei ook hoger door de lagere temperaturen.

Wat nu?

Geen paniek! Er zijn geen drastische ingrepen nodig.

We raden aan te kiezen voor een variabel contract. Heeft u dit momenteel al, dan gaat u sowieso de hogere prijzen wel voelen bij de afrekening. We zien in de nabije toekomst geen prijsdaling. U zult dus hoogstwaarschijnlijk wel moeten bijbetalen.

Nieuwe contracten raden wij ook variabel aan. De verschillende mogelijkheden moeten hier echter wel goed vergeleken worden! En dat is net wat Elga Energy voor doet!

Dus “Let’s talk energy” en we loodsen u erdoor. We blijven de markt verder voor u opvolgen en brengen u op de hoogte van eventuele prijsdalingen.